OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. március 3., szerda 10:19

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. március 3., szerda (OS) -

        A második témában felkért Gilyán György, a BGE c. egyetemi decense, a Kelet-Európai Üzleti Klub társelnöke, a KEP Elnökség tanácsadója, volt államtitkár tartott vitaindító előadást "Kárpát Medence Régió: a KKV együttműködés jelentősége az üzleti és civil kapcsolatokban" címmel. Megállapította, hogy a magyarországi kkv-k tevékeny szereplői a térségi együttműködésnek, egyben a civil összefogást is segítik. Specifikus nemzeti fejlesztési programok is segítik a határon túli kapcsolatokat. A százfőnyi jelentkező figyelmét felkeltő fórum hallgatósága – az egyesület tagjai és más partnerek, egyetemi hallgatók itthonról és a határon túlról - érdeklődéssel fogadták a párbeszéd lehetőségét, különösen a pandémia mostani időszakában. Felkért hozzászólásában Bártfai Endre, a TUTSZ titkára, a KEP Ifjúsági tagozat koordinátora a szálláshely-szolgáltatás újranyitás problematikáját, azzal kapcsolatos tevékenységeket vázolta. Most a legfontosabb, felkészülni az újranyitáshoz. Az előadásokat követő konzultáció során felmerült, hogy a Kárpát-medencei turisztikai kártya bevezetésén dolgozni kell, mert segíti a hálózatosodást. Fontos, hogy a falusi vendéglátásban kis cégeknek és egyéneknek kell elsajátítaniuk a vállalkozási ismereteket.  Az újraindításhoz minden elérhető támogatást meg kell szerezni minden szinten.

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.