OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 28. csütörtök
Ismertető


2021. április 2., péntek 12:40

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 2., péntek (OS) - Nem hagyjuk, hogy a kormány a hátsó ajtón lopakodjon vissza a Hajógyári-szigetre!

    Úgy látszik, a kormány fér a bőrébe, ha a Hajógyári-sziget lenyúlásáról van szó. Tavaly már egyszer megvédtük az óbudai és budapesti családok pihenőhelyét Orbán Viktor haverjainak jachtkikötős luxuslakópark-építésétől, most viszont a NER lovagok a hátsó ajtón akarnak visszalopakodni. A Párbeszéd üzeni a kormánynak: hiába próbálkoznak a járvány közepén, nem hagyjuk, hogy a kormány rátegye a kezét a zöld területekre.

Csütörtök éjjel Semjén Zsolt egy olyan törvényjavaslatot nyújtott be a parlamentnek, amely a Petőfi Irodalmi Ügynökség Kft.-nek, valamint egy frissen gründolt Fidesz-hátterű szervezetnek, a "Magyar Kultúráért Alapítványnak" juttatná rapid módon az óbudai Zichy-kastélyt és a Hajógyári-sziget egy részét, azaz a járványhelyzetet kihasználva a közvagyont magánkézbe juttatja.

Értjük a törvény szövegét: a javaslat a sziget déli részén húzódó, a volt Vizoviczki-szórakozóhelyekre tervez elvileg kulturális központot, de azt is pontosan tudjuk, hogy a Fidesznek ez most csak az első lépése. Ha megépül egy múzeum, akkor miért ne épülhetne mellé egy lakópark is jachtkikötővel? Nyilvánvaló az is, hogy ahogy a lakópark miatt tavaly be akarták védeni a szigetet az árvíz elől egy közel 30 milliárd forintos beton mobilgáttal, úgy majd a kormány szerint a múzeumot is meg kell védeni egy esetleges árvíztől.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.