OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. április 6., kedd 12:29

A Magyar Orvosi Kamara közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 6., kedd (OS) - Transzparenciával a járvány leküzdéséért - Közös felelősségünk, hogy legyőzzük a járványt, de ez csak a nehézségeket elismerve, az esetleges hibákat felismerve és kijavítva, azokból tanulva, együttes erőfeszítéssel sikerülhet!

    Transzparenciával a járvány leküzdéséért
A Magyar Orvosi Kamara elnöksége továbbra is aggodalommal figyelve a járványügyi adatok alakulását, fontosnak tartja deklarálni a következőket:
-    A világban jelenleg egy COVID-19 vírus okozta pandémia zajlik, eddig százmilliós nagyságrendű megbetegedést és sokmillió halálozást okozva.
-    A járvány egy természeti csapás, katasztrófa.
-    Mint ilyen, mindenütt a világon hatalmas gondokat okoz, komoly kihívás elé állítja a társadalmi és különösen az egészségügyi rendszereket.
-    A megbetegedésre hatékony terápia, a járvány kezelésére minden szempontból tökéletes, kipróbált stratégia egyelőre nincs - tökéletes megoldás nem is lesz.
-    A járvány korábbi hullámai során fejlett és színvonalas egészségüggyel rendelkező országok, területek (többek közt Lombardia, New York városa és állama, Nagy-Britannia több területe) kerültek nagyon nehéz helyzetbe, "térdeltek le", kértek és kaptak külső segítséget.
A jelenlegi, harmadik hullám nagyon súlyos veszteségekkel jár hazánkban, továbbra is napi többszázas halálozást, sokezer új megbetegedést okozva, és így hatalmas kihívás, megpróbáltatás elé állítva már a járvány előtt is megújulásra, komoly átalakításra szoruló egészségügyi rendszerünket.

     Kiadó: Magyar Orvosi Kamara

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.