OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 13:46

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Orbán Viktor kedvenc hobbija miatt jelentették be a nyitást? - A DK levélben fordul az MLSZ-hez

    Tegnap kísérteties egybeesés történt a kormány által nyitásnak nevezett szabályok bevezetése, és aközött a határidő között, amit az UEFA adott a futball-EB rendezni akaró országoknak. A nemzetközi futballszervezet ugyanis kikötötte, hogy csak olyan városokban lehet majd meccset rendezni a futball EB-n, amelyek vállalják, hogy nézőket engednek be a stadionokba. Április 7-ét adták meg határidőnek, hogy az országok jelezzék, készek lesznek-e erre. A magyar nyitás éppen ezen a napon, tegnap lépett életbe.

A Demokratikus Koalíció magyarázatot vár a kormánytól: Orbán Viktor hobbija miatt jelentették be tegnap a nyitást? Nem a járványügyi adatok, nem a szakértők véleménye, és nem is gazdasági szempontok döntöttek, hanem az, hogy Orbán Viktor budapesti stadionban szotyizva nézhessen majd EB-meccseket? A DK azonnali magyarázatot követel a kormánytól és levelet ír Csányi Sándor MLSZ-elnöknek: tudni akarjuk, hogy milyen vállalást tett a Magyar Labdarúgó Szövetség az UEFA-nak, és pontosan hány nézőt fognak beengedni a budapesti mérkőzésekre!

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.