OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2021. április 8., csütörtök 15:36

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 8., csütörtök (OS) - Vonja be a kormányzat a magyarországi roma érdekvédelmi és szakmai szervezeteket a "felzárkóztatási" stratégia kidolgozásába!

    "Az Európai Unió készülő roma keretstratégiája nyomán a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság készíti elő a következő tíz évre szóló felzárkózási stratégiát. A Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia 2030 című dokumentum tervezetét az elmúlt hónapokban előkészítette a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Helyettes Államtitkárság, illetve első körben egyeztette partnereivel és egyeztető fórumain" – olvasható a kormány tájékoztatójában. Az egyetlen probléma az, hogy éppen az érintett érdekvédelmi szervezeteket hagyták ki az egyeztetésből. A Párbeszéd írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, ugyanis példátlan, hogy egy többmilliárdos forrású felzárkóztató program előkészítéséből azokat hagyja ki a kormány, akikről az szól.

Folyik a Magyar Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia megalkotása, ami kiemelt fontosságú a roma integrációs programok forrásainak felhasználásával és az ezekkel kapcsolatos uniós támogatásokkal kapcsolatban. De a napokban nyilvánosságra hozták a hazai roma érdekvédelmi és szakmai szervezetek, hogy tavaly év vége óta nem kaptak se tájékoztatást, se beleszólást ennek a dokumentumnak az alakításába a kormánytól. Ezért ezek a szervezetek attól tartanak, hogy a kormányzat erre a stratégiára csupán kötelezően legyártandó papírként tekint, hogy hozzájuthasson az európai uniós forrásokhoz.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.