OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. április 9., péntek 16:29

AZ Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) - Igaly Diána olimpiai bajnok sportlövőt, a magyar sport kiemelkedő alakját, az Emberi Erőforrások Minisztériuma saját halottjának tekinti

    Igaly Diána a magyar sportlövészet egyik legnagyobb alakja 2021. április 9-én 56 éves korában hunyt el.
Pályafutása első nagy sikereként női skeetben 1983-ban aranyérmet nyert a junior Európa-bajnokságon. A továbbiakban sorra ért el kiemelkedő eredményeket: megannyi dobogós helyezés mellett két-két egyéni és csapatvilágbajnoki címet ünnepelhetett, míg az Európa-bajnokságokon hat aranyérmet szerzett.
Sdneyben 2000-ben még olimpiai bronzérmet szerzett, míg 2004-ben Athénban pályafutása megkoronázásaként az olimpiai dobogó legfelső fokára állhatott fel.
2000-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztjével tüntették ki, 2004-ben pedig az érdemrend tisztikeresztjét kapta meg.
Sportvezetőként 2013 és 2016 között tagja volt a Magyar Olimpiai Bizottság közgyűlésének, aktívan részt vett a MOB Sportolói Bizottság munkájában is.
2013-ban a magyar koronglövők szakágvezetője lett, haláláig betöltötte a Magyar Sportlövők Szövetségének alelnöki posztját. 2019-ben a Szövetségtől életműdíjban részesült.
Személyében a magyar sport egy kiemelkedő alakját veszítette el.
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.