OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 9., péntek 17:21

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 9., péntek (OS) -

    Szövetségünk elutasít minden olyan törekvést, amely a fősodratúnak vélt szélsőségesen liberális ideológiától eltérő álláspontokat elhallgattatni, ellehetetleníteni, befeketíteni próbálja. Kiállunk a szerkesztés és a témaválasztás szabadsága mellett, akkor is, ha az együtt jár egy másik szerkesztőség vitatható munkamódszerének bírálatával.

Hisszük, hogy a szabad, akár kritikus kérdések nem keverendőek össze egyes politikai erők által megfogalmazott prekoncepciók kérdésbe bújtatott megfogalmazásával.

A Magyar Nemzeti Médiaszövetség többször is kiállt már a sajtó- és a tájékoztatás szabadságának érdekében. Visszautasítottuk azt a sajnálatosan elharapózó baloldali gyakorlatot, amely ellehetetlenítéssel fenyegeti meg a vele nem egy véleményen lévő, munkájukat végző újságírókat. Aggodalmunkat fejeztük ki, hogy Németországban kirúgnak egyébként kiválóan dolgozó szakembereket azért, mert politikai kérdésekben elmondják a véleményüket. Felléptünk és a jövőben is fel fogunk lépni a szakmánk minden alapját nélkülöző, elfogult és manipuláló sajtóanyagok ellen.

Az osztrák újságírónőnek pedig javasoljuk: ha etikátlan és elfogult sajtóterméket keres, forduljon a Deutsche Welle csatornához, ha pedig jogállamisági aggályai vannak, keresse a Hertha BSC vezetését.

     Kiadó: Magyar Nemzeti Médiaszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.