OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 10., szombat 12:04

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. április 10., szombat (OS) - Tesztelje le a kormány az iskolásokat és a pedagógusokat még az iskolanyitás előtt!

        Az elmúlt hónapokban a XVIII. kerület mindent megtett annak érdekében, hogy lassítsa a vírus terjedését, annak ellenére, hogy a kormánytól segítséget nem, csak hátráltatást kaptunk. Helyette Orbánék elvették a jogosítványainkat, milliárdos elvonásokkal szűkítették a pénzügyi mozgásterünket, elvették a szakrendelőink irányítását, elvezényelték a szakorvosainkat és szakápolóinkat is, és úgy döntöttek, hogy április 19-én kinyitják az iskolákat, annak ellenére, hogy a pedagógusok és a családok átoltottsága és védettsége akkor még nem lesz elégséges. Annak érdekében, hogy az iskolák ne váljanak szuperterjesztő gócpontokká, a XVIII. kerületi önkormányzat a nyitást megelőző hétvégén saját költségén leteszteli a kerület valamennyi diákját és pedagógusát.
     A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, hogy az iskolák nyitása előtt ők is teszteljék le az iskolákba visszatérő tanárokat, diákokat, technikai dolgozókat az egész országban. Az iskolák nem válhatnak szuperterjesztő gócpontokká, amikor a kormány elhibázott járványkezelése miatt a kórházak túlterheltek, elértük a lélegeztetési kapacitás határát, a magyar egészségügyi dolgozók egyre elkeseredettebb küzdelmet vívnak a vírussal. Ha a XVIII. kerület saját költségén meg tudja oldani a tömeges tesztelést, akkor ez a kormányzatnak sem jelenthet gondot. 

Szaniszló Sándor
A XVIII. Kerület DK-s polgármestere

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.