OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. április 10., szombat 14:47

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. április 10., szombat (OS) - Energia Charta Egyezmény: itt az idő, hogy letörjük a szennyező nagyvállalatok hatalmát -

    A szennyező nagyvállalatok profitéhségéből eredő pereskedések annyira tarthatatlanok lettek, hogy az Európai Bizottság már egy, a Charta modernizációjára vonatkozó kezdeményezést javasol, Franciaország pedig a megállapodásból való közös EU-s távozásra szólít fel. A nemzeti szuverenitás megvédését folyamatosan hangoztató magyar kormány álláspontja viszont nem ismert az ügyben, ezért az LMP írásbeli kérdéssel fordult az innovációs és technológiai miniszterhez annak érdekében, hogy megismerjük egy szuverenitásbeli kérdésben kifejezetten csendben maradó kormány álláspontját.

Az LMP egyébiránt támogatja azt az európai zöld közösségi petíciót is, ami a klímacélok elérése érdekében követeli az Egyezményből való közös kilépést, a szennyező nagyvállalatok joguralmának és hatalmának letörését.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő (LMP)

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.