OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2021. április 18., vasárnap 17:56

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 18., vasárnap (OS) - A magyar zsidóság történetében példátlanul, külföldi bíróságon támadja a Köves Slomó vezette Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) és a Deutsch Róbert elnökölte Magyarországi Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség (MAOIH) a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségét (MAZSIHISZ).

    A két szervezet közös keresetet nyújtott be a Jeruzsálemi Főrabbinátus Bíróságának Polgári Tagozatához, kérve a magyar kormány által a magyarországi zsidó felekezeteknek nyújtott örökjáradék elosztásának felülvizsgálatát.

Az erről szóló keresetlevelet gyalázatos módon a Holokauszt Magyarországi Áldozatainak Emléknapján adták át a Mazsihisz képviselőjének. Azon a napon, amikor 600 ezer meggyilkolt zsidó honfitársunkra emlékezünk. Az EMIH és a MAOIH eljárása kegyeletsértő, a jóízlés teljes hiányát mutatja.

Ez az ízléstelenségen túl jól példázza a Köves Slomó vezette EMIH évek óta folyó küzdelmét anyagi forrásaik és vagyontárgyaik indokolatlan növeléséért. Számukra semmi sem drága, nem riadnak vissza a régió legnagyobb zsidó közösségének méltatlan támadásától, megosztásától, de már az általuk aláírt és a magyar kormány által ellenjegyzett, az örökjáradékról szóló 2012. évi szerződés külföldi bíróságon történő megtámadásától sem. Ők csak a modern, nyitott magyarországi zsidóság átformálásával, ellehetetlenítésével tudják céljaikat elérni.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.