OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 19., hétfő 11:24

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. április 19., hétfő (OS) - Kiáll-e a magyar kormány visegrádi szövetségesei mellett?  -

    Példátlan diplomáciai és hírszerzési adok-kapokban marad csendben a magyar kormány, pedig elvben legfontosabb szövetségeseiről van szó. Mint ismert, az Orbán Viktor szövetségesének tartott Andrej Babis kormánya 18 orosz diplomatát utasított ki az országból, mivel a gyanú szerint az orosz hírszerzés is benne volt egy 2014-es csehországi fegyvergyár felrobbantásában. Hivatalos tájékoztatást kértünk a magyar kormánytól az ügyben.

A cseh kormány nem állt meg itt: kizárta a Roszatomot az atomerőmű-bővítési tenderéből is. A csehek gyorsan le is szögezték, hogy szolidaritást várnak el szövetségeiktől ebben az ügyben. Ezt a szlovák kormány megtette, a lengyel kormány pedig szintén orosz diplomatákat utasított ki az országból. Csak a magyar kormány hallgat. Mivel a magyar kormány évek óta a visegrádi együttműködést tartja az egyik legfontosabb szövetségi rendszerének, ezért joggal várható, hogy valamilyen formában szolidaritásukat fejezik ki a cseh kormánnyal.

     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.