OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. április 29., csütörtök 17:24

A Gépipari Tudományos Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. április 29., csütörtök (OS) - A 2015. évi LVII törvény az energiahatékonyságról módosítása 2021. január 1-én életbe lépett.

    SZÁMLA: FIZETVE

Vessünk véget az energiapazarlásnak!

Ki ne szeretne olyan számlát látni, amelyet nem kell fizetni?

Nos a sűrített levegős rendszer az egyik legnagyobb potenciális pazarló az iparban. Bár rendkívül praktikus az egyenletes, jól szabályozható erőátvitel szempontjából, az elméleti hatásfoka a legalacsonyabbak közé sorolható. Mindez azonban nem elég; figyelemre méltó arányban képes veszteségeket is produkálni a rossz méretezés, rossz beállítások, szivárgások, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

Emellett miután a termelési infrastruktúra része, nem is kap arányos figyelmet a gyártási technológiához képest. Szürke eminenciás… amíg működik, nem foglalkozunk vele.

Ennek most vége! A 2015. évi LVII törvény az energiahatékonyságról jelentősen módosult 2021. január 1-jével. Az EU irányelvek szellemében rengeteg energiát kell megtakarítanunk, azaz csökkenteni a GDP arányos energiaszámlát. Ez pedig felértékeli az eddig háttérbe szorult sűrített levegős szakterületet.

Teljes terjedelmű cikkünkben tájékozódhat arról, hogyan születik az a számla, amit nem kell kifizetni. A cikk elérhető Egyesületünk honlapján.

Ismerjük fel a kiváló megtakarítási potenciált! Tegyünk, lépjünk a korszerűsítés irányába, amivel versenyképességünket is fejlesztjük!
    
     Kiadó: Gépipari Tudományos Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.