OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 4., kedd 14:49

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 4., kedd (OS) - A Fidesz nem engedi, hogy az államfő visszavehesse a szegedi botrányprofesszor kitüntetését

    A Fidesz ma tartózkodással akadályozta meg, hogy a parlament napirendre vehesse az állami kitüntetések visszavonhatóságára vonatkozó javaslatomat. Miközben versenyt sajnálkozott a kormány és a köztársasági elnök amiatt, hogy a rasszista és szexista megjegyzéseiről elhíresült Gulyás László állami kitüntetést kapott március 15-én, az ennek visszavonását lehetővé tevő törvényjavaslatot már nem támogatták. Most Áder Jánoshoz fordulok, hogy ha tényleg minősíthetetlennek tartja a botrányprof kijelentéseit, éljen a törvénykezdeményezés jogával, és nyújtsa be a javaslatomat.

Az Igazságügyi bizottság mai ülésén a kormánypárti képviselők "bátran" letartózkodták az állami kitüntetéseket érdemtelenné válás esetén visszavonhatóvá tevő törvényjavaslatomat. A korábban létező lehetőséget 2011-ben eltörlő Fidesz most azzal érvelt, hogy kitüntetést visszavonni olyan lenne, mint képviselői mandátumot visszakérni. A szabad mandátumot az érdemtelenül viselt állami kitüntetéssel összemosó Fidesz valójában csak kifogásokat keres, mert semmi problémát nem lát Gulyás László rasszista és szexista megjegyzéseiben.
    
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.