OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 5., szerda 12:11

Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - A Fidesz leszavazta a parlagfű elleni hatékonyabb védekezést segítő javaslatomat

    A Fenntartható fejlődés bizottsága fideszes tagjai indoklás nélkül leszavazták a javaslatomat, amit civil szervezetek és érintettek kezdeményezésére nyújtottam be a hatékonyabb parlagfűmentesítés érdekében. Évente 2 millió honfitársunk szenved a parlagfűpollen okozta allergiától, a kormány azonban évek óta tétlen és a nagybirtokos-lobbi érdekeit védi. Én azonban itt nem állok meg: addig nyújtom be a javaslatomat, amíg nem lép a kormány az allergiások érdekében!

Felháborító, hogy miközben évente 2 millió állampolgár szenved parlagfű-allergiától, a kormány a földhasználókra mutogat és nem tesz semmit. Nincs gazdája a területnek a kormányban, környezetvédelmi minisztérium híján az ellenérdekelt agrártárca felügyeli, a szabályozásban a nagybirtokosok érdekeit védő kiskapuk vannak, a hatóság pedig erőtlen. Nincs szervezett hatósági felderítés, hosszúak az eljárási határidők és alacsonyak a bírságok. A földhasználó egyszerűen nem érdekelt abban, hogy irtsa a gyomot, mert a hatósági fellépéstől és érdemi szankcióktól nem kell tartania.
     Kiadó: Dr. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.