2024. április 26. péntek

2021. május 5., szerda 12:18

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 5., szerda (OS) - Bősz Anett: Mindenkinek jár az esély az önálló életre!

Az Önálló Életvitel Európai Hálózata 2014-ben, a fennállásának 25. évfordulóján kikiáltotta május 5-ét az Önálló Életvitel európai napjának. Ezen a napon annak a fontosságára hívják fel a figyelmet, hogy a fogyatékkal élő emberek szabadon dönthessenek az életüket érintő kérdésekben és ehhez kapjanak megfelelő, minőségi segítséget.

A Demokratikus Koalíció és a Liberálisok szerint mindenki számára meg kell teremteni az esélyt, hogy lehetősége legyen az önálló életre, az önálló döntések meghozatalára. Az Orbán-rezsim azonban sorsukra hagyja a fogyatékkal élőket és családjaikat is, semmiféle esélyt nem adnak nekik a teljes értékű életre. Mi, európai magyarok ezért fogunk harcolni értük is, mert mindenkinek jár az esély önálló életre!

Bősz Anett

A DK frakcióvezető-helyettese, a Liberálisok elnöke