OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. május 8., szombat 22:18

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. május 8., szombat (OS) - SIKERES SZÜLŐSEGÍTŐ PROJEKT LÁTÁSSÉRÜLTEKNEK Sikerrel zárult az a projekt, amelyet a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) bonyolított le 2020. június 1 és 2021. április 30. között. A "Szülősegítő szolgáltatások támogatása 2020" elnevezéssel kiírt pályázaton nyertek anno’ támogatást a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft-től és az Emberi Erőforrások Minisztériumától. Két célcsoportjuk volt, amint összegző kiadványukból is kiderül: Szülő-Példa-Érték II. – Vallomások a vak életmódról és az elfogadásról látássérült gyermekek szüleinek és látássérült szülőknek. Szerzője az a Lukács Réka, aki Ozvári-Lukács Ádámmal együtt előadásokat tartott

    – Az eredeti terv szerint tíz kerületi látássérült klubban beszélgetett volna erről a témáról a két ismert látássérült szakember – tudtuk meg Fodor Ágnestől, a VGYKE elnökétől. – A koronavírus következtében viszont csak három személyes találkozóra kerülhetett sor, a maradék hét alkalom során online interjúvolták meg a klubvezetők az előadókat. Így viszont, az internet révén jóval több érdeklődőt tudtunk elérni, mintha elszigetelt klubokban folytak volna a beszélgetések. A fókusz az önérvényesítés, illetve az érdekvédelem volt, nem jogi módszerekkel. Újdonság bolt az is, hogy egy podcast is készült a témáról, ami szintén újszerű megoldás volt az egyesület életében. Újabb kiadvánnyal is bővültünk a projekt kapcsán. Kontaktszemély: Fodor Ágnes 06703875620.
VGYKE Sajtóiroda
     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.