OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 11., kedd 10:44

A Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - A fiatalok lelki egészségére és a felnőttek pandémia alatti támogató szerepére hívja fel a figyelmet a Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány legújabb kampánya. A #FelelősFelnőtt kampány célja, hogy rávilágítson azokra a kihívásokra amelyekkel a gyerekek és a kamaszok nap mint nap találkoznak a pandémia alatt. A kampány során az alapítvány által megosztott edukációs és kreatív anyagok, illetve szakmai interjúk pedig a szülőket és a fiatalok környezetében élő felelős felnőtteket - pl. tanárokat, rokonokat, szakembereket - segítik abban, hogy jobban tudják támogatni a fiatalokat ebben a nehézségekkel teli időszakban.

    A kampányhoz készült videókban Ráskó Eszter humorista-pszichológus mesél a Kék Vonal munkájáról és a felelős felnőttségről. Ezen kívül ismert szakemberekkel olvashatunk interjúkat a fiatalok mentális egészségének támogatása kapcsán, és elismert művészek, közéleti szereplők, influenszerek is megosztanak gondolatokat a téma kapcsán. Segítségükkel egy interaktív és sokszínű kampány során közösen tudjuk megfogalmazni a ‘felelős felnőtt’ szerepét, kiemelten fókuszálva a gyermekközpontúságra és a fiatalok lelki egészségének megőrzésére. A kampány követői egy interaktív e-learning játék segítségével (Fontos Vagy) arról is tanulhatnak, hogy hogyan beszélgethetnek fiatalokkal lelki problémákról, tabu témákról, vagy akár öngyilkossági gondolatokról. A kampányvideók támogatója a Comedy Central (ViacomCBS), a videók létrejöttében az együttműködő partner pedig a Dumaszínház.
     Kiadó: Kék Vonal Gyermekkrízis Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.