2024. április 29. hétfő

2021. május 11., kedd 15:39

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Orbán Viktor megbüntette Gödöllőt, a fideszes képviselő pedig hallgat, mint a sült hal -

Gödöllő egy fillér kompenzációt sem kap a kormánytól az iparűzési adó elvétele után. Hol bujkál a fideszes képviselő, Vécsey László? - teszi fel a kérdést Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának a tagja, a térség képviselőjelöltje.

Az önkormányzatok kivéreztetése régóta tart. A kormány először elvette a gépjárműadót, majd a helyi iparűzési adó közel felét. A 25 ezer főnél nagyobbi városoknak külön megállapodást kellett kötnie a kompenzáció mértékéről. Kiderült, nem a rászorultság elvének alapján kapják meg a pénzt a városok, hanem Orbán Viktor kegyeiből. 15 nagyváros bevételét a kormány egyáltalán nem kárpótolja. Ezek jellemzően ellenzéki vezetésű városok. Gödöllőt is tiltólistára tette Orbán Viktor.

Gödöllő a gépjárműadó miatt 450 millió, az iparűzési adó elvétele és a parkolási díjak eltörlése miatt további 1 milliárd forinttal gazdálkodhat kevesebből. Ezekkel az elvonásokkal nem az önkormányzatokat sújtja Orbán Viktor, ezekkel az elvonásokkal a gödöllői emberektől veszi el a pénzt.

Kiadó: LMP parlamenti frakciója