OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. május 11., kedd 15:39

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 11., kedd (OS) - Orbán Viktor megbüntette Gödöllőt, a fideszes képviselő pedig hallgat, mint a sült hal -

    Gödöllő egy fillér kompenzációt sem kap a kormánytól az iparűzési adó elvétele után. Hol bujkál a fideszes képviselő, Vécsey László? - teszi fel a kérdést Hohn Krisztina, az LMP országgyűlési frakciójának a tagja, a térség képviselőjelöltje.

Az önkormányzatok kivéreztetése régóta tart. A kormány először elvette a gépjárműadót, majd a helyi iparűzési adó közel felét. A 25 ezer főnél nagyobbi városoknak külön megállapodást kellett kötnie a kompenzáció mértékéről. Kiderült, nem a rászorultság elvének alapján kapják meg a pénzt a városok, hanem Orbán Viktor kegyeiből. 15 nagyváros bevételét a kormány egyáltalán nem kárpótolja. Ezek jellemzően ellenzéki vezetésű városok. Gödöllőt is tiltólistára tette Orbán Viktor.

Gödöllő a gépjárműadó miatt 450 millió, az iparűzési adó elvétele és a parkolási díjak eltörlése miatt további 1 milliárd forinttal gazdálkodhat kevesebből. Ezekkel az elvonásokkal nem az önkormányzatokat sújtja Orbán Viktor, ezekkel az elvonásokkal a gödöllői emberektől veszi el a pénzt.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.