OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 12., szerda 12:37

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Kényszerszerződés, lehallgatás, megalázó fizetések – így "ünnepli" Orbán az ápolók napját

    A kormány emellett idén februárban olyan szerződésmódosítást kényszerített az ápolókra, amely után több ezer kórházi dolgozó mondott fel. Azok maradtak, akik a leginkább kiszolgáltatott helyzetben vannak: gyermeküket egyedül nevelő anyák, idősebb dolgozók. A felmondott ápolók egy fillér végkielégítést sem kaptak – sok esetben a több évtizedes munkaviszony után. A kormány nemrég pedig azt is közölte, hogy lehallgatja az ápolókat, belenéz az e-mailjeikbe, és még csak engedélyt sem kér tőlük ehhez.

A Párbeszéd számtalanszor benyújtotta az ápolók azonnali, 50%-os béremeléséről szóló javaslatát, ami könnyen kigazdálkodható a költségvetésből, de a Fidesz minden alkalommal elutasította azt. A jogszerűtlen lehallgatás ellen is fellépünk: az Alkotmánybírósághoz fordulunk, és tovább küzdünk azért, hogy a Covid-osztályon dolgozók megkapják a nekik járó pluszjuttatásokat.

Legkésőbb a kormányváltás után igazságot teszünk, megadjuk az egészségügyben dolgozóknak a nekik járó anyagi, szakmai és erkölcsi megbecsülést. Az Orbán-kormány a járványkezelésben megbukott, és az, hogy a teljesen kivéreztetett és leharcolt magyar egészségügyi rendszer nem omlott össze, kizárólag az ott dolgozók hősies és áldozatos munkájának köszönhető.

Szabó Tímea,
a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezetője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.