OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. május 12., szerda 13:29

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Szijjártó Péter hazudott - Mégsem elengedő önmagában a védettségi igazolvány a horvát nyaraláshoz

    A kormánynak ismét sikerült félretájékoztatnia az embereket: Szijjártó Péter a múlt héten úgy nyilatkozott a Horvátországba való utazással kapcsolatban: "Megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elfogadjuk az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között."  Ehhez képest a konzulátus honlapján az áll: "A beutazónak fel kell mutatnia a védettséget igazoló plasztikkártyát és a papíralapú oltási igazolványát, amelyen mindkét oltási dátum szerepel. A beutazás akkor lehetséges, ha a második oltást követően eltelt 14 nap."

A DK szerint Szijjártó félretájékoztatta a magyarokat, kevésbé finoman szólva hazudott. A külügyminiszternek vagy halvány lila gőze sincs arról, hogy milyen egyezményben állapodtak meg Horvátországgal, vagy tudatosan ferdítette a helyzetet, nehogy kiderüljön, hogy az orbáni igazolvány csak jégkaparásra jó. Mi, európai magyarok követeljük a helyzet tisztázását, és azt, hogy a haszontalan plasztik helyett egy használható, informatív igazolványt adjanak a magyaroknak is.

Ráczné Földi Judit

a DK elnökségi tagja, székesfehérvári országgyűlési képviselőjelöltje az előválasztáson

Ráczné Földi Judit sajtótájékoztatóját a Demokratikus Koalíció Facebook-oldalán közvetítettük.

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.