OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. május 12., szerda 14:00

A Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Egyre több lehetőség, egyre több családnak A 2021-es és a 2022-es költségvetés célja a magyar gazdaság újraindítása. Egy nemzet jövőjét a családok és a gyermekek jelentik, ezért a kormány támogatására a családok az előttünk álló évben is számíthatnak. 2010 óta a kormány már több mint két és félszeresére emelte a családtámogatásokra fordított összeget

    Magyarországon a polgári kormány alapelve, hogy a családtámogatásokból el nem vesz, inkább bővíti azok körét. Ennek megfelelően az eddigi családvédelmi intézkedéseken túlmenően tovább szélesíti a gyermekes, és gyermeket vállaló családok támogatását. A 2022-es költségvetésben közel 2 800 (2 778) milliárd forintot fordít a családokra, 483 milliárd forinttal, 21,0%-kal többet, mint a 2021-es eredetileg benyújtott költségvetésben (2 295 milliárd forint). Ez az összeg a GDP 4,9%-át teszi ki, szemben a tavalyi 4,8%-kal és a 2010. évi 3,5%-kal.
Tekintettel a 3%-ra tervezett inflációra, a családtámogatások jövőre ismét nemcsak nominálisan emelkednek, hanem megőrzik, sőt növelik reálértéküket. Társadalom-felfogásunkat tükrözi a munkaalapú támogatások és adókedvezmények arányának 2022-es további emelkedése az összes pénzbeli családtámogatáson belül (az idei 68%-ról 73%-ra - 2010-ben ez az arány 24% volt).
A családokat érintő adókedvezmények összege az első házasok kedvezményével együtt jövőre várhatóan meghaladják a 362 milliárd forintot.
     Kiadó: Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.