OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. május 12., szerda 15:55

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. május 12., szerda (OS) - Felszólítjuk az önkormányzatot, hogy tegyen meg mindent a hajdúhadházi családok együttmaradásáért! -

    Az LMP elvárja, hogy az önkormányzatok vezetői tartsák szem előtt a mélyszegénységben élők támogatását és védelmét, a családok egyben tartását. Elutasítjuk a diszkriminációt, a pályázati pénzek nem célzott felhasználását.

Hajdúhadházon az Irinyi utcában található romatelepen heteken belül 120 ember kerülhet az utcára, miután a fideszes vezetés 650 millió forintos európai uniós pályázatot nyert el az ott található szociális bérlakások felújítására. Az ott élő 12 családot kilakoltatnák, a családtagok együttélését ellehetetlenítenék, illetve több száz kilométerre költöztetnék őket, mindezt úgy, hogy a pénzt az önkormányzat éppen az ő lakhatási körülményeik javítására nyerte el. Az önkormányzat kéthavi kaució kifizetésével segítené ki a családokat, miközben a realitás az, hogy  családonként 6-12 gyerekkel, több generáció együttélése mellett nem valószínű, hogy találnak albérletet. Ráadásul semmi és senki nem biztosítja számukra, hogy visszamehetnek a felújított lakóhelyükre.
     Kiadó: LMP - Magyarország Zöld Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.