OS Országos Sajtószolgálat
2021. október 23. szombat
Ismertető


2021. június 8., kedd 00:38

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. június 8., kedd (OS) - Dr. Róbert Péter történész rövid, ámde érdekfeszítő interaktív előadását tekinthette meg a közönség Szenes Hanna magyar-zsidó hősről, akinek ebben az évben ünnepeljük 100. születésnapját. Az első programrész az Ávinu Trió együttes liturgikus dallamaival zárult.A színpadon lévő magyar és izraeli zászlókkal fejezték ki a szervezők az Izrael Nemzetállam melletti elköteleződést, miközben hazánkkal ellentétben sok más ország, nemzetközi szervezet ellenséges a zsidó állammal szemben.

    A szünetet követően mindenki meglepetésére Kriszt László dramaturg-rendezőnek közelgő kerek születésnapja alkalmából egy igazán megható videó összeállítást vetítettek le, melyben elsőként Sárdi Mária írónő köszöntötte akiről a darab szól, majd az elmúlt 15 év alatt a monodrámát korábban játszott Budai Tünde, Szabó Eszter és Dombrádi Alina színművésznők.

Utána került sor a programsorozat hagyományos részeként a gyászimára, mely a 6 millió Európából és közte a Magyarországról 600 ezer zsidó, cigány, embermentő mártírok emlékére hivatott emlékeztetni. Az est fénypontjaként került bemutatásra a Kislány a pokolban című holokauszt monodráma, melyet immár 2 éve Gunyecz Anna színésznő testesít meg töretlen sikerrel.
A világon egyedülálló, sajátos módon mutatja be a vészkorszakot a 6 millió mártírt egy akkor, a szörnyűségeket megélt 15 éves kislányon keresztül, mely segít egyfajta ökumenikus hidat képezni a Ti és Mi közti szakadék ellensúlyozása képen. Köszönet az élő tolmácsolásért Pinczés Bálint úrnak.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.