OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. július 20., kedd 11:12

A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) - Egyre nő a feldolgozott halak iránti kereslet - Hazánkban a halfogyasztás az évek óta tartó népszerűsítő kampányok eredményeként folyamatosan nő. Bár még most is jócskán elmaradunk az európai átlagtól, fejenként közel 6,5 kg halat eszünk évente. A Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) felmérése szerint a feldolgozott haltermékek iránti kereslet nagymértékben nőtt, miközben az élő halakat egyre kevesebben vásárolják.

    Tavaly indult útjára a HalPéntek! nevű kezdeményezés, amely a rendszeres halfogyasztást népszerűsíti, egyben felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozásra, a halas ételek szerepére a kiegyensúlyozott étrendben. A program ötletgazdája a MA-HAL, amely most újabb népszerűsítő kampányt indít, elsősorban az online felületeken.

Sziráki Bence, a MA-HAL Marketing Kft. ügyvezetője elmondta: "Büszkén mondhatom, hogy a Magyarországon megtermelt halak valóban kiváló minőségűek, és az ezekből készült élelmiszerek biztonsággal fogyaszthatók. Egyértelműen látszik a tendencia, hogy nő a kereslet a fenntartható módon előállított feldolgozott halételek iránt. Ezt felismerve folyamatosan nő a boltok polcain elérhető haltermékek száma és egyre több a halas fogásokat kínáló vendéglátóhely is. Csak afrikai harcsából több, mint évi 3 000 tonna került feldolgozott, konyhakész formában a vásárlók asztalára."

     Kiadó: Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.