OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. július 20., kedd 15:53

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. július 20., kedd (OS) -

    A Miniszter az interjú során beszélt a vakcinák jelenleg is zajló hatásvizsgálatáról. A február 15 és május 15 között zajló epidemiológiai vizsgálatról elmondta: milliónyi átoltott ember megfertőződésének az arányait határozták meg. Rámutatott: a fertőzés elleni védettség az összes vakcinát tekintve 78 és 92 % között van. Ez rendkívül értékes számsor, mert nem az ellenanyaghoz, nem a sejtes immunitáshoz kötődik, hanem gyakorlati eredményekre támaszkodik.
 Emlékeztetett: Európában a legsikeresebb védekezést Magyarország mutatta fel az első hullám esetében járványügyi intézkedések rendkívül gyors bevezetésével. Ugyanilyen sikertörténet a harmadik hullám letörése.  Mivel a nyugati vakcinák sem mennyiségben, sem szállítási időtartamban nem megfelelőek, a keleti vakcinákat is alkalmaztuk Magyarországon. Tények igazolják, hogy a keleti vakcinákkal legalább 5600 magyar ember életét mentettük meg – mutatott rá a miniszter.
A lehetséges harmadik oltásról elmondta: minden egyes vakcináció hatása minden életkorcsoportban, de elsősorban a 60 év felettiek esetében az idő múlásával gyengül. Emlékeztetni kell az immunapparátust arra, hogy a veszély fennáll. Hozzátette: a világ egyik legjobb egészségügyével rendelkező Kanadában a harmadik oltást más vakcinával adják, mint az első kettőt.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.