OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. július 21., szerda 11:11

A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - A BUILD UPON2 elnevezésű H2020 projektben olyan keretrendszer került kidolgozásra, amely lehetővé teszi a városok számára az épületenergetikai felújítások valódi hatásainak figyelemmel kísérését és számszerűsítését. 21 európai város – köztük Budavár, Kispest és Szombathely vállalta követő településként, hogy tesztelje a keretrendszert, ezzel elősegítve a széleskörű alkalmazást.

        A projekt kezdetétől bevont 8 mintavárossal és a most csatlakozott követő városokkal összesen 29 európai település dolgozik a BUILD UPON2 Keretrendszerrel. Az ambiciózus terv 2030-ra az unióban végzett felújítások arányának legalább duplájára emelését célozza meg.
     A követő városok a helyi környezettudatos építési szervezetekkel – itthon a HuGBC-vel – valamint az Európai Épület-teljesítmény Intézettel és az Éghajlatvédelmi Szövetséggel együttműködve dolgoznak a Keretrendszerrel, lehetővé téve az épületfelújítások számos előnyének azonosítását és mérését az energiahatékonyságtól kezdve az energiaszegénység kezeléséig, valamint új munkahelyek teremtéséig.
     A felújítások környezeti, társadalmi és gazdasági előnyeinek nyomon követésével az önkormányzatok meg tudják osztani a bevált gyakorlatokat, és becsatornázhatják azokat az adott ország Hosszútávú Felújítási Stratégiájába (LTRS), amelynek elkészítése az összes EU-tagállam számára kötelező.

     Kiadó: Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.