OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2021. július 21., szerda 13:03

Az Idetartozunk Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. július 21., szerda (OS) - Á L L Á S F O G L A L Á S

        Senki sem állhat a törvény felett!" Törvénysértéssel indítja választási kampányát a több országból kitiltott Toroczkai László és gyülekezési joggal való visszaélés miatt elítélt László Attila. A Mi Hazánk Mozgalom napokon belül Jászapátiba megy a helyi roma közösséggel szembeni erődemonstrációra, amely nyilvánvalóan ellentétes Magyarország Alaptörvényével és a Gyülekezési törvénnyel is. A Jászberényi rendőrkapitányság határozata a vonulást tiltja, a jogsértő rasszista statikus demonstrációt nem. A rendőrkapitány intézkedése a szélsőjobb gyűlöletpolitikája ellen így csak látszólagos!
     Egyesületünk elnöke, Setét Jenő kérte a rendőrkapitányt a törvénysértő rendezvény betiltására! Nyílt levelet intézett Farkas Félix, Roma Nemzetiségi Szószólóhoz és Farkas Flórián Parlamenti képviselőhöz. A szélsőjobb magatartása és a politikai előnyökért folytatott uszításuk 2008-2009 években Magyarországon roma emberek életébe került! Az etnikai csoportok elleni terrorista bűncselekményért a szellemi felbújtók sohasem viselték a felelősséget! Az augusztus 2-i Nemzetközi Roma Holokauszt és Balogh Mária, a sorozatgyilkosság kislétai áldozatának emléknapja előtt ignorálni ezt, kegyeletsértő is! Felszólítjuk a rendőrséget, a magyar államot és parlamenti pártokat, és civileket a társadalmi béke érdekében fékezzék meg a törvényellenes szélsőjobbos törekvést, tartassák be a jogszabályokat!

     Kiadó: Idetartozunk Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.