OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. július 23., péntek 11:37

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2021. július 23., péntek (OS) - A Paks II. projektet is elérte a megfigyelési botrány -

    A legfrissebb hírek szerint Aszódi Attila, a paksi bővítésért felelős korábbi államtitkár is szerepel azok között, akiket célba vettek a Pegasus nevű, okostelefonok feltörésére alkalmas Pegasus kémprogrammal.

Aszódi értesülések szerint 2018 végén lett célpont, amikor még tagja volt a kormánynak, de már sorozatos konfliktusai voltak a felettesével, Süli János miniszterrel amiatt, hogy műszaki okokra hivatkozva nem akarta engedni a Paks II. projekt menetrendjének fellazítását.

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja szerint mindez újból felhívja a figyelmet a Paks II. projekt kockázataira, egyben minden eddiginél fontosabbá teszi, hogy a kormánypárti képviselők ne bojkottálják a hétfőre összehívott Nemzetbiztonsági bizottsági ülést és adjanak egyértelmű és megnyugtató válaszokat.

Amennyiben ezt nem teszik meg, az egyértelmű bizonyítéka lesz annak, hogy a kormánynak titkolni valója van és akár törvénysértésre is hajlandó azért, hogy információt gyűjtsön ellenzéki vagy szövetséges politikusokról, illetve általuk ellenfélnek tartott újságírókról, közszereplőkről, üzletemberekről.

Keresztes László Lóránt és Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselői
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.