OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2021. július 25., vasárnap 15:28

Az Állampolgári Jogvédő Liga közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. július 25., vasárnap (OS) - Sok hitelezéssel kapcsolatos panasz érkezett az Állampolgári Jogvédő Ligához, ezért az elnökség áttekintette a helyzetet. A célkeresztben lévő témák mind az 1990-ben regnáló kormányzat által támogatott átverés, a "büntetőkamat" következménye.

    Azóta sok kisebb, nem tömeges panaszról értesültünk, majd jött a "kettes számú büntetés", a devizahitelként elhíresült akció, amikor a forintban nyújtott hiteleket devizában tartottak nyilván, és egyéb csalafintaságok is kapcsolódtak! A politikától, és a hitelintézményektől független szakértők szerint adósságcsapdába csalták az adósokat. Az Állampolgári Jogvédő Liga szerint a politikai elit megkezdte az elszegényítés növelését, és véglegessé tételét – ráadásul ezért az adósokat tette felelőssé! Volt arcuk a "senki sem szorított pisztolyt a homlokukhoz" kezdetű demagógiát dudorászni!
Ám még a tőke többszörösére növelt eladósítás sem volt elég, mert létrehozták az "adósságkezelő" (magyarul: behajtó) cégeket! Ezután a lakosság eladósodásánál csak az adódósság behajtó cégek lehetőségei nőnek jobban! Bár a vallás szerint Jézus világosan kimondta: "Tegyetek jót, adjatok kölcsön, és semmi viszonzást ne várjatok". Vagyis bajba jutott ember megélhetésének biztosítására adott kölcsön után nem szabad kamatot szedni. Azután vált általánossá, hogy a hitelezőnek joga van a tőke használati díjára, később már nem a jogosultsága, hanem a nagysága vált kérdéssé...    
     Kiadó: Állampolgári Jogvédő Liga

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.