OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. július 27., kedd 09:30

Az Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete közleménye
    Budapest, 2021. július 27., kedd (OS) - Koronavírus gyanú miatt fegyelmit kapott, de a bíróságon pert nyert az ÉTMOSz szakszervezet tisztségviselője, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft-vel szemben!

    A német tulajdonú thyssenkrupp Kft. munkavállalója - aki az ÉTMOSz szakszervezet helyi vezetője a cég Jászfényszarui telephelyén -, 2021 év elején írásbeli figyelmeztetést kapott, mert a cég vezetése szerint Covid 19 tüneteit produkálva jelent meg munkavégzés céljából a munkahelyén. Munkavállalónk tagadta a vádakat hiszen a tünetek akkor jelentkeztek nála, mikor már munkában volt, a munkavégzés elkezdése után több órával. A belső szabályozás értelmében ezt felettesének azonnal jelezte és a munkahelyét elhagyta, háziorvosát felkereste. A cégvezetés ettől függetlenül munkavállalót eljárás alá vonta és írásbeli figyelmeztetést kapott, mely más jogcímen kapott prémium juttatásból is kizárta. A munkavállaló az ÉTMOSz segítségével keresetet nyújtott be a Fővárosi Törvényszékhez, mely keresetre az eljárás időtartalma alatt a thyssenkrupp Kft. nem reagált. 2021. május 26. napján a bírósági meghagyás hatályon kívül helyezte az írásbeli figyelmeztetést, majd jogerős határozatban megállapította, hogy a szakszervezet tisztségviselője nem követett el szabálysértést, ezért a céget a figyelmeztetés visszavonására és a levont prémium visszafizetésére kötelezte. A határozat jogerős és végrehajtandó. Az ÉTMOSz szakszervezet kiállt és megvédte tisztségviselőjét a jogtalanul kapott írásbeli figyelmeztetéssel szemben.
     Kiadó: Életre Tervezett Munkavállalók Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.