OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. augusztus 5., csütörtök 13:41

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2021. augusztus 5., csütörtök (OS) - KARRIERTANÁCSADÁS LÁTÁSSÉRÜLT MUNKAKERESŐKNEK Mintegy másfél éve indította el új, diplomás látássérülteket segítő projektjét a Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete. Elnevezése: AC-DC Találd meg a helyed! Ugyanezen névvel zártkörű csoportot is létrehoztak a Facebookon, hogy célzottan tudjanak posztolni a sikeres munkakeresés érdekében. Ma már közel 110 poszt érhető el 14 témában, legnagyobbrészt rövid videók formájában, amelyekről előzetesen mindig olvasható összefoglaló. Időközben, a jelentkezők számát látva úgy döntöttek, hogy középfokú végzettségű látássérültek jelentkezését is elfogadják, hiszen sok átfedés van a két csoport igényei és lehetőségei között.

    A témák egy része gyakorlati tapasztalatot közvetít, másik része pedig lelkileg támogató, önbizalomerősítő tartalmat. Cím szerint: Az önéletrajztól az állásinterjúig, HVG online állásbörze, Időgazdálkodás, Informatika, Információ, Interjúk, Karrieriskola, Mindenféle, Motiváció, Melléklet, Pályaorientáció, Sikeres látássérültek kisfilmen, Továbbtanulás, Vitatéma. – A legjobbaktól válogattunk össze hasznos anyagokat: egyetemi oktatóktól, elhelyezkedési tanácsadóktól, pszichológusoktól, cégvezetőktől, protokollszakértőtől és olyan szakirányú honlapokról, mint a HVG – mondja Fodor Ágnes elnök. Aki ezeket áttanulmányozza, az széleskörű tudásra tesz szert. A csoportba folyamatosan kérheti felvételét bármelyik látássérült munkakereső. Mi segítünk!
VGYKE Sajtóiroda

     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.