2024. április 19. péntek

2021. szeptember 5., vasárnap 07:07

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 5., vasárnap (OS) - Magyar Békekör az Eucharisztikus Világkongresszusról

A Magyar Békekör köszönti az Eucharisztikus Világkongresszust. Kívánjuk, hogy a találkozó a közös értékek felismerését, a békét, a testvériséget szolgálja! Meg kell osztanunk kenyerünket és borunkat egymással, mint tette Krisztus az Utolsó Vacsorán, megmutatva, hogy a hit nem önmagáért való, hanem célja az ember szolgálata az Úrban. Emberfia egyenlőséget hirdetett, megmutatta, hogy Földünk gyümölcseiből mindenkinek jut, ha igazságosan osztják el. Mint Ferenc pápa írta "Mindnyájan testvérek" enciklikájában, az igazi megbékélés olyan új társadalomban érhető el, amely mások szolgálatán nyugszik, nem pedig az uralkodáson mások felett. - A minél nagyobb gazdagságért folytatott egoista harcnak át kell adnia helyét a javak megosztásának. "Emberi lényként való együttélésünk értéke kétségtelenül fontosabb minden más kisebb csoporténál, még a családénál, a nemzeténél, az etnikuménál vagy a kultúráénál is" – írta. A Magyar Békekör magáénak vallja Ferenc pápa útmutatását a testvéri együttélés követelményéről keresztények és nem keresztények, különböző kultúrájú népek és emberek között. Bízunk benne, hogy az Eucharisztikus Világkongresszus segít az együvé tartozás érzésének és tudatának erősítésében. Örülünk, hogy hazánk, Ferenc pápa részvételével olyan rendezvénynek ad otthont, amely összehozza az embereket, segít abban, hogy a hit vérré váljék, s olyan jövőt eredményezzen, amelyre mindnyájan vágyunk, és Krisztus az életét adta.

Kiadó: Magyar Békekör Egyesület