OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 4. szombat
Ismertető


2021. szeptember 6., hétfő 08:13

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 6., hétfő (OS) - Szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége minden évben szakmai konferencia megrendezésével tiszteleg ezen a napon. Idén a szakmai rendezvénynek Salgótarján-Salgóbányán a Geocsodák Háza ad otthont, amelyen szakemberek, a szuicid prevencióban részt vállaló segítő szervezetek és önkéntesek vesznek részt.

        Az Öngyilkosság Megelőzésének Világnapját minden év szeptember 10-én tartják az IASP kezdeményezésére a WHO közreműködésével. Ahogyan a világon mindenütt, a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége évek óta nagy figyelmet szentel a világnapról történő megemlékezésnek.
     Az idei, Salgóbányán megrendezésre kerülő szakmai konferencián a szuicid krízisekhez kapcsolódó előadásra, kerekasztal beszélgetésre, filmvetítésre és a szövetség szervezésében elindított LESZ - Akadémia foglalkozására kerül sor, amely az önkéntesek számára online formában is elérhető lesz.
     A rendezvény zárásaként a résztvevők mécsesek gyújtásával tisztelegnek a világnapon.

     Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.