OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. szeptember 20., hétfő 08:05

A Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 20., hétfő (OS) - A Wekerle Centenáriumi Év tudományos rendezvényén került sor 2021. szeptember 17-én a Wekerle Sándor életműdíjak átadására, amelyet kétévente a közgazdasági és pénzügyi területen hosszú évtizedes, nemzetközi mércével mérve is kimagasló és példamutató életpályát felmutató, tudományos munkásságával, kutatói, oktatói tevékenységével a Kárpát-medence területén a közgazdasági-pénzügyi tárgyú ismeretek bővülését, terjesztését, a fiatal nemzedékek magas szintű oktatását megvalósító tudósok kaphatnak meg.

    Wekerle Sándor Közgazdasági életműdíjban részesült Prof. Dr. Kocziszky György mérnök-közgazdász, egyetemi tanár és tudományos kutató, míg a Wekerle Tudományos életműdjat Prof. Dr. Botos Katalin egyetemi tanár és kutató közgazdász kapta kimagasló szakmai és közéleti munkásságáért, a magyar pénzügy - és közgazdaságtudományok fejlődése érdekében kifejtett példamutató tevékenységéért. A Fiatal szakemberek Wekerle innovációs díját Balogh Péter autópari mérnök vette át.
A díjátadást követően a nevét viselő alapítvány, a közélet, a tudomány és a felsőoktatás neves képviselői tudományos emlékkonferenciával tisztelegtek Wekerle Sándor, kora válságmenedzsere életműve előtt.
A nagy érdeklődéssel kísért eseményen a 21. század sikeres válságkezelésének közgazdasági, banki és pénzügyi, oktatási és tehetségfejlesztési, autóipari és e-mobilitási, valamint adattudományi és digitalizációs oldalát mutatták be előadásaikban a díjazott közgazdászok és a tudományos emlékkonferencia meghívott előadói.
    
     Kiadó: Wekerle Sándor Életművét Gondozó Kulturális és Tudományos Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.