OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2021. szeptember 24., péntek 14:20

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2021. szeptember 24., péntek (OS) - Kérdéseink az úton: beszélgetések a mellrákról és meglepetés esemény október első vasárnapján. Az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen minden év októberében figyelemfelhívást szervez a rózsaszínűre kivilágított Lánchídon, de a híd jelenlegi felújítása és lezárása miatt az idei kampány eltérő lesz. Október legelején több estére rózsaszín fénybe öltözik egy másik nevezetesség, a Szabadság-szobor.

    A "Kérdéseink az úton" című konferenciát október első vasárnapján laikusoknak és érintetteknek szervezik, a meglepetés záró eseményen pedig mindenkit várnak, aki szeretne segíteni a figyelemfelhívásban, és az egészséges életmód jegyében egyúttal néhány kalóriát is elégetni.
"Az Egészség Hídja azért dolgozik, hogy felvilágosultak legyenek a magyar a nők a mellrákkal kapcsolatosan. Ébren kell tartani ezt a tudatosságot azzal is, hogy mindig elmondjuk: a szervezett szűrés óriási lehetőség, mert az egészségesnek vélt nőknek szól, és akkor fedezi fel a betegséget, amikor arra még semmilyen más jel nem utal. A témával muszáj foglalkozni. Én magam is - az egyesületnek segítő sok társammal együtt -  érintett vagyok,  ezért fontos nekünk, hogy megoszthassuk másokkal azt a tudást, ami segít sikeresen megbirkózni a betegséggel." mondja Tóth Krisztina, az Egyesület alelnöke.
"Orvosként azt tudom mondani, hogy az orvos és beteg kapcsolata olyan, mint mikor két biciklit összetámasztunk – megtartják egymást, de egyik a másik nélkül eldől." teszi hozzá Dr. Vass László, az egyesület elnöke.

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.