OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2021. október 7., csütörtök 13:09

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. október 7., csütörtök (OS) - Záróközlemény a Közép-Európai Club Pannónia Közhasznú Egyesület XIV. Társadalmi Párbeszéd Fórumáról

        2021. október 6-án rendezte meg a KEP évi nagyrendezvényét az MTA-n. A XIV. Társadalmi Párbeszéd Fórum résztvevői  két szekcióban két témát tárgyaltak meg, egyfelől az európai nemzeti kisebbségek helyzetének alakulását,  másfelől a turizmus, mint a koronavírus járvány által legsúlyosabban érintett gazdasági ágazat helyzetét és perspektíváit.
     Megnyitó beszédében Prof. Dr. Kovács Árpád, a KEP elnöke arra utalt, hogy ezeknek az évente megrendezett találkozóknak egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a gondolkodó értelmiségiek fóruma lehet.
     "Az európai nemzeti kisebbségek sorsának alakulása, helyzetének értékelése" címet viselő szekción belül Dr. Kisida Tamás a Miniszterelnökség részéről köszöntötte a konferenciát, majd a saját családjához kapcsolódó, kisebbségi sorban eltöltött életpálya alakulását mutatta be. Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár saját szakterületéről vett adatokkal, tényekkel mutatta be a működő nemzetpolitikát, majd hangsúlyozta a nemzeti újrakezdés jelentőségét. Brenzovics László, a  Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke történelmi összefüggésekbe helyezte az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségek helyzetét.

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.