2024. április 27. szombat

2021. október 13., szerda 13:26

A Demokratikus Koalíció közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. október 13., szerda (OS) - Összevártuk az elmúlt napok Márki-Zay Péter által mondott hazugságait, és most egyben válaszolunk rá

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy ő nem hazaárulózott. Ezzel szemben a valóság az, hogy azt mondta, azok, akik először Karácsonyt, majd most Dobrev Klárát támogatják, azok “elárulják a hazát". Ami ugye pontosan ugyanaz. Senki nem veheti komolyan, hogy aki elárulja a hazát, az nem hazaárulót jelent.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy a Fidesz Dobrev Klárára való szavazásra mozgósít. Ezzel szemben a valóság, hogy egyetlen ilyen példát sem tudott mondani Márki-Zay Péter, egyetlen ilyen ügy nem merült fel az elmúlt hetekben.

Márki-Zay Péter azt hazudta, hogy Gyurcsány Ferenc vétózta meg, hogy részt vehessen Márki-Zay Péter az ellenzéki hatpárti szövetségben. Ezzel szemben a valóság az, hogy Gyurcsány Ferenc nyilvánosan, jegyzőkönyvvel bizonyította, hogy ebből egy szó sem igaz.

Ez az összefoglaló azt mutatja, hogy Márki-Zaynak minden napra jut egy hazug mondata. Szerintünk pedig hazugsággal nem lehet kormányt váltani, és nem is fogjuk eltűrni a valótlan állításokat.

Barkóczi Balázs
A DK szóvivője