OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. október 28., csütörtök 14:29

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2021. október 28., csütörtök (OS) - Hol marad ismét a szociális szektorban dolgozók egyszeri bérkiegészítése? -

    A negyedik hullám beköszöntével sok önkormányzat, az idősotthonok és egyéb szociális intézmények járványügyi korlátozását rendeli el a védekezés első lépéseként. Ez szakmailag érthető, ugyanakkor rámutat arra, hogy mint az előző három hullámban, most is a szociális szektorban dolgozók jelentik az egyik elsőszámú védelmi vonalat a koronavírus-járvánnyal szemben.

Ennek ellenére nem kapták meg rengeteg pluszmunkájukért a szociális szektorban dolgozók az egyszeri ötszázezres bérkiegészítést. Több, mint egy éve követeli az LMP,  hogy megkapják a szociális szektorban, ami jár nekik a pluszmunkáért, ennyi idő alatt semmilyen fideszes politikus nem mondott semmilyen épeszű érvet, hogy miért nem adják meg ezt a költségvetést alig terhelő pluszbért.

Az egyszeri ötszázezer forintos bérkiegészítés elismeri a szociális dolgozók pluszmunkáját, ami elengedhetetlen lesz hazánknak a negyedik hullám alatt is.

Ungár Péter,
az LMP országgyűlési képviselője
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.