OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 7. kedd
Ismertető


2021. november 11., csütörtök 12:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. november 11., csütörtök (OS) - Városaink kifosztása nem kormányzás! – Az iparűzési adó elvonása nélkül is lehet magasabb a minimálbér

    A kormány hivatalosan is bejelentette, hogy csak az önkormányzatok kárára tudja elképzelni a legkisebb bérek növelését, mivel 2022-ben is el fogja venni a településektől az iparűzési adó felét a cégek kompenzálására hivatkozva. Ez az álságos lépés azonban csakis a Fidesz önkormányzatokkal szembeni bosszúpolitikájáról szól, hiszen megszorítások nélkül is növelni lehetne a minimálbért.

Az MSZP adómentes minimálbérről szóló javaslatával ugyanis úgy emelkednének a fizetések, hogy az semmilyen kiadást sem jelentene a kis- és középvállalkozások számára, és az önkormányzatokat sem kell megsarcolni a megvalósításához.

Nem azzal van probléma, hogy a kormány támogatni akarja a vállalkozásokat, hanem azzal, hogy ezt csak egy másik terület kárára tudja elképzelni. Szerintünk a vállalkozások és az önkormányzatok is támogatásra szorulnak, de nem egymás ellenében! Éppen ezért tiltakozunk az iparűzési adóbevételek ismételt megfelezésé ellen!

Ezzel a megszorító politikával ugyanis a Fidesz elveszi a fejlődés lehetőségét a településektől és az ott élő emberektől, mivel az iparűzési adó szinte az egyetlen megmaradt bevételi forrása az önkormányzatoknak. Mégis hogyan segítene a vállalkozásoknak és a dolgozóknak az, ha az önkormányzatok teljesen ellehetetlenülnének anyagilag és már képtelenek lennének ellátni a feladataikat?
    
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.