OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. november 18., csütörtök 13:48

A Versünnep Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2021. november 18., csütörtök (OS) - Versünnep Gála 2021 a Nemzeti Színházban. Az izgalmas produkciókat és különleges meglepetések tartogató esemény személyesen, illetve a Versünnep YouTube csatornáján is megtekinthető lesz.

    "Szerencsére a pandémia se vette kedvét a fiataloknak, hogy jelentkezzenek a Versünnepre. Közel száz egyéni nevezés érkezett idén. Ezekben a rendhagyó időkben, rendhagyó eseménnyel, egy különleges gálaesttel készültünk a költészet szerelmeseinek, ahol a professzionális művészek mellett meghívást kaptak a legjobb amatőr versenyzők is, akiket az elődöntőkön nyújtott teljesítményük alapján választott ki a szakmai zsűri. Az évfordulós költők alkotásaiból összeállított műsort láthatnak az érdeklődők. Ezen az ünnepen nem lesznek helyezések, itt mindenki nyerni fog. Az idei év Pilinszky János és Mészöly Miklós munkássága köré épült. Személy szerint nagyon vártam már ezt az esztendőt, ugyanis szívemhez közelálló alkotásokról beszélhetünk. Csodálatos életművel rendelkeznek az évfordulós költőóriások és az eddig látott produkciók alapján az idei indulók lubickoltak az említett nagyságok műveiben. Már tavaly is, a koronavírus-járvány kitörésekor érzékeltem, de az idei évben egyértelműen látszott, hogy a válogatókon és az elődöntőkben is a versenyzők kivétel nélkül nagyon magas színvonalú teljesítményt nyújtottak - mesélte Kolti Helga, a Versünnep Alapítvány elnöke.
    
     Kiadó: Versünnep Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.