OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2021. november 19., péntek 12:03

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 19., péntek (OS) - Orbán megint csak a levegőbe beszélt, ahelyett, hogy hitelesen tájékoztatta volna a magyar embereket

    Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli propagandainterjújában maga ismerte be, hogy a koronavírus-járvány negyedik hullámra rárúgta az ajtót az országra. A miniszterelnök természetesen nem beszélt a legfontosabb kérdésekről. Nem reagált az intenzív osztályokon uralkodó orvos- és ápolóhiányra, helyette egy mágikus dossziét emlegetett, amiben a korábbi hullámok tapasztalatait összegezik és készítik elő az újabb intézkedéseket.

A Demokratikus Koalíció szerint ezek alapján egyértelmű, hogy a kormány vagy alkalmatlan egy ilyen dosszié értelmezésére vagy Orbán szokás szerint hazudott, és nincs ilyen részletes összegzésük a korábbi tapasztalatokról. Máskülönben nehéz lenne megmagyarázni, hogy miért mutatja be ismét Európa legalkalmatlanabb járványkezelését az Orbán-kormány. A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kabinet azonnal hozza nyilvánosságra az Orbán által emlegetett dossziét, osszák meg a magyar emberekkel a részletes adatokat a szabad kórházi ágyak, az intenzív osztályokon dolgozó szakemberek és aktuálisan készleten lévő vakcinák számáról is. A magyar emberektől nem lehet elvárni, hogy megbízzanak abban a kormányban, amely több, mint másfél éve ködösít a járvány különböző hullámaiban. A tisztességes tájékoztatás hiánya emberéletekben mérhető, Orbánnak ezt nem sikerül megértenie!

Varga Zoltán

A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.