OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 13:02

A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja közleménye
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - Határozott igen a nők védelmére - Járóka Lívia sajtóközleménye

    "Magyarország az üres szavak, az egyszerű ratifikációk helyett a tettekben hisz" - emelte ki Járóka Lívia, az Európai Parlament fideszes alelnöke, a "Nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja és az isztambuli egyezmény megerősítésének jelenlegi állása" címet viselő csütörtök délelőtti plenáris vita során.

A képviselő szerint az Isztambuli Egyezmény megosztó, beemel olyan ideológiailag vezérelt elemeket, melyek egyszerűen elfogadhatatlanok a keresztény értékeket valló konzervatív közösségek számára. "Szimbolikusan nem tudja megteremteni az európai egységet, mivel nem konszenzusorientált megoldást nyújt, hanem ideológiai harcot teremt. Magyarország ezzel szemben a gyakorlatban tesz meg mindent a nők védelme és megsegítése érdekében" - mutatott rá Járóka.

Hangsúlyozta továbbá, hogy az egyezmény nők védelmét szolgáló cikkejei, maradéktalanul érvényesülnek a magyar jogrendben. "2011 májusában ratifikáltuk az Európa Tanács nőkkel szembeni erőszak, és a kapcsolati erőszak elleni küzdelemről és azok megelőzéséről szóló egyezményének minden olyan rendelkezését, amelyek valóban a nőkről és a nőkért szólnak" – emelte ki a képviselő.

"Magyarország harcol a nők elleni erőszak visszaszorításáért! Nem a dokumentumokban hiszünk, hanem a tettekben" - zárta felszólalását Járóka Lívia.

     Kiadó: Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.