OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. november 25., csütörtök 17:38

Az Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesületének közleménye (4. rész)
    Budapest, 2021. november 25., csütörtök (OS) - A járványhullám közepén kritikus helyzetbe kerültek az egészségügyi intézmények beszállítói

    A nyilvánosság előtt ismert, hogy kormányzati berkekben jelenleg is zajlik előkészítő munka az egészségügy strukturális átalakítása kapcsán. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a fennálló kórházi adósságok rendezése nem várhat a strukturális változások tényleges megvalósulásáig. Az egészségügyi átalakítások az állam döntési kompetenciájába tartoznak, ezért méltánytalan lenne, ha a piaci szereplőknek tovább kellene hitelezniük a kórházakat mindaddig, amíg az átalakításoktól remélt kedvező hatások bekövetkeznek.

A magyar állam fenntartásában álló kórházak orvostechnikai eszközök iránti igényének meghatározó részét a szervezeteink által képviselt vállalatok biztosítják. Érdekképviseleti szervezeteink célja, hogy a beszállítók továbbra is biztosíthassák a zavartalan egészségügyi ellátáshoz szükséges műszereket és berendezéseket - mind a koronavírus elleni védekezés, mind pedig a normál ellátások tekintetében.

Az egészség az egyik legfontosabb nemzeti erőforrásunk. Hazánk egészségügyi rendszerének megfelelő működése olyan közös cél, amelynek megvalósítása az ágazati szereplők együttműködését igényli. Különösen igaz ez napjainkban, amikor a koronavírus járvány újabb hulláma egyre fokozódó nyomás alá helyezi az egészségügyi ellátórendszert.

     Kiadó: Egészségügyi Technológia és Orvostechnikai Szállítók Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.