OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2021. november 30., kedd 12:16

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2021. november 30., kedd (OS) - Orbánék hiába kozmetikázzák a számokat, ismét megbukott a járványkezelésük

    A 444.hu cikkéből derült ki, hogy a hétvégén azért csökkent nagyot a lélegeztetőgépen lévő koronavírusos betegek száma, mert kormányutasításra változtattak az adatkezelés módján, plusz feladatok elé állítva a kórházakat. Így már csak azokat a betegeket lehet lélegeztetettként feltüntetni, akiket légcsőbe helyezett tubuson keresztül lélegeztetnek, azokat nem, akiknél ez például ugyanúgy géppel, de arcmaszkon keresztül történik.

A Demokratikus Koalíció szerint visszataszító, hogy a kormány ahelyett, hogy a koronavírus-járvány tomboló negyedik hullámával lenne elfoglalva, statisztikákat próbál hamisítani. A kabinet célja, hogy elfedje a valóságot: a rekordmagas halálozást, a kórházak túlterheltségét. Orbánék pontosan tudják, hogy csakúgy, mint korábbi hullámok idején, a járványkezelésük ismét csődöt mondott, erről akarják elterelni a figyelmet. A DK felszólítja a kormányt, hogy azonnal hagyjon fel az adatok szükségtelen kozmetikázásával, hagyja a kórházakat dolgozni, hogy a hősiesen helytálló orvosok és ápolók minél több emberi életet tudjanak megmenteni.

Varga Zoltán
A DK frakciószóvivője, a Népjóléti Bizottság tagja, az ellenzék debreceni országgyűlési képviselőjelöltje
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.