OS Országos Sajtószolgálat
2023. június 9. péntek
Ismertető


2021. december 9., csütörtök 16:58

A LMP parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 9., csütörtök (OS) - Ne hagyja magára az állam a súlyos-halmozott fogyatékossággal élőket és szüleiket! -

    Az LMP évek óta küzd a fogyatékossággal élők és szüleik, gondozóik helyzetének javításáért, hogy az érintett családok méltó életkörülmények között élhessenek, amihez az államnak biztosítania kell a számukra támogatott lakhatást.

Magyarországon a fogyatékossággal élő felnőttek és családjaik gyakorlatilag csak jogsértő, emberileg tarthatatlan helyzetek közül választhatnak: vagy mindentől elzárt, esetenként határ menti, több száz fős tömegintézményben helyezhetik el szerettüket, vagy életük végéig saját maguk vállalják a napi 24 órás gondozási munkát, feladva ezáltal munkahelyüket, szociális kapcsolataikat, emberhez méltó életüket.
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.