OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. december 23., csütörtök 12:46

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (3. rész)
    Budapest, 2021. december 23., csütörtök (OS) -

        A hiányról az első hírek sajátosan, nem közvetlenül a kórház kérése, hanem a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének internetes bejegyzése alapján jelentek meg.
     Bár a gyermekek eredményes kezelésére kiható eszköz hiánya éppen (talán nem véletlenül) a koronavírus járvány közepette lépett fel, nem érkezett hír arról, hogy az állami egészségügy felsőbb vezetése bármit is tett volna a helyzet gyors megoldása érdekében. Pedig nem is Kínából, hanem akár az osztrák határon túlról, ha nem is a szokásos akadálytalan ellátás mellett, de folyamatosan beszerezhető az eszköz.
     Talán szégyellni való, még a megoldást is nehezítően elhallgatandó a probléma?
     Említésre méltó, milyen keveset foglalkozott az egészségügyi kormányzat a véroxigénszint helyi mérésére szolgáló kis készülék népszerűsítésével, beszerzésének ajánlásával. Pedig ennek megléte és használata a koronavírus járvány kapcsán érintettek számára kiemelkedő fontosságú, az állapotváltozás kísérését és a gyors romlás megelőzését szolgálná.
     A készüléknek az esélyegyenlőség érdekében a szegényebbek részére is elérhetővé tételéért ugyanúgy nem tettek semmit, mint a maszkok ügyében.
     Nem volt döntéshozó, akinek eszébe jutott volna, hogy a független, demokratikus jogállamtól elvárható a rászorulók egészségvédelmének elősegítése is? Vagy csak a veszélyhelyzeti, "háborús" katonai jelleggel parancsuralmi viszonyok között vezérelt körülmények között senki nem mert belekotnyeleskedni mások döntési körébe tartozó ügyekbe?

Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.