OS Országos Sajtószolgálat
2023. március 20. hétfő
Ismertető


2021. december 30., csütörtök 15:00

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt közleménye
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) - Baloldali Platform: választási együttműködésről tárgyalt az MSZDP és az Európai Baloldal

    A ténylegesen baloldali pártok ma még a Parlamenten kívül politizálnak, de a cél, hogy a dolgozók, bérből és fizetésből élő tömegek végre az országgyűlésben is képviselve legyenek.
Ennek érekében tárgyalt egymással a két baloldali párt vezetése. Hasilló László az MSZDP és Vajnai Attila az Európai Baloldal elnökei hangsúlyozták, hogy a két párt választási programja, a Kéthly Anna Program és a Vörös-Zöld Kiáltvány az egyetlen út az igazságos
újraelosztáson alapuló, esélyteremtő állam létrejöttéhez.

A két párt vezetése hosszútávú együttműködésben gondolkodik, melynek első állomása a 2022. évi országgyűlési választás lesz. Január folyamán aláírják a megállapodást, melynek értelmében az MSZDP, mint jelöltállító szervezet nevében, az Európai Baloldal támogatásával indulnak el a választásokon és deklarált cél az országos listaállítás, illetve a Parlamentbe jutás.

A két párt elnöke kiemelte, hogy az együttműködésnek köszönhetően
kialakulóban van a ma még Parlamenten kívüli pártokból álló Baloldali Platform, mely a szavazók számára valódi alternatívát nyújt a magukat baloldalinak nevező pártokkal szemben.
     Kiadó: Magyarországi Szociáldemokrata Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.