2024. április 20. szombat

2021. december 30., csütörtök 15:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) - Az ember már nem ösztönlény (ez nagy eredmény), az emberiségnek viszont már nincs olyan kollektív életösztöne sem, amely megmenthetné. Léte attól függ, ahogyan a hatalmat birtokló törpe kisebbség viselkedik. A klímavészhelyzet eddig az emberiséget fenyegető legnagyobb, és már közvetlenül előttünk álló veszély, mégsem fogadtak el eddig semmilyen megnyugtatónak mondható döntést. Mindez a nemzetközi köztudat része, még sincs sehol, semmilyen biztató eredmény! Valóban nincs összefüggés az emberiség tudásszintje és vezetőinek felelős döntésképessége között? Vagy talán a mértéktelen önbizalom miatt csaknem fordított az arányosság?

Vitathatatlan igazság, hogy az emberiség és egyáltalán a mindeddig túlélt élővilág életfeltételeinek veszélybe kerüléséért főképp mi, emberek, köztünk főleg a legnagyobb energiafogyasztók, és az egész világon ezek érdekeit a közjó figyelmen kívül hagyásával gátlástalanul kiszolgáló döntéshozók felelősek.
A leggyorsabb megoldási lehetőségek bevezetéséért vagy ennek elmulasztásáért is őket terheli a felelősség.
Bebizonyosodni látszik, hogy a társadalmi felelősségérzet zuhanórepülése is a technokrata államvezetésű országokat jellemző, tőkealapú, szinte korlátozatlan gazdagodással függ össze.
A magyarok szellemi képességeinek régóta jó híre van. A magyar országvezetők döntéseiről ez kevéssé mondható. Ideje lenne változtatnunk, és végre jó példával előlépnünk, még az emberiség történelmének vége előtt!

Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége