OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2021. december 30., csütörtök 15:01

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (1. rész)
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) - Az ember már nem ösztönlény (ez nagy eredmény), az emberiségnek viszont már nincs olyan kollektív életösztöne sem, amely megmenthetné. Léte attól függ, ahogyan a hatalmat birtokló törpe kisebbség viselkedik. A klímavészhelyzet eddig az emberiséget fenyegető legnagyobb, és már közvetlenül előttünk álló veszély, mégsem fogadtak el eddig semmilyen megnyugtatónak mondható döntést. Mindez a nemzetközi köztudat része, még sincs sehol, semmilyen biztató eredmény! Valóban nincs összefüggés az emberiség tudásszintje és vezetőinek felelős döntésképessége között? Vagy talán a mértéktelen önbizalom miatt csaknem fordított az arányosság?

    Vitathatatlan igazság, hogy az emberiség és egyáltalán a mindeddig túlélt élővilág életfeltételeinek veszélybe kerüléséért főképp mi, emberek, köztünk főleg a legnagyobb energiafogyasztók, és az egész világon ezek érdekeit a közjó figyelmen kívül hagyásával gátlástalanul kiszolgáló döntéshozók felelősek.
A leggyorsabb megoldási lehetőségek bevezetéséért vagy ennek elmulasztásáért is őket terheli a felelősség.
Bebizonyosodni látszik, hogy a társadalmi felelősségérzet zuhanórepülése is a technokrata államvezetésű országokat jellemző, tőkealapú, szinte korlátozatlan gazdagodással függ össze.
A magyarok szellemi képességeinek régóta jó híre van. A magyar országvezetők döntéseiről ez kevéssé mondható. Ideje lenne változtatnunk, és végre jó példával előlépnünk, még az emberiség történelmének vége előtt!

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.