OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2021. december 30., csütörtök 15:02

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (4. rész)
    Budapest, 2021. december 30., csütörtök (OS) -

    Egyáltalán van-e reményünk arra, hogy a meg nem újuló erőforrások elfogyasztásában, és Földünk elszennyezésében élenjáró társaink együttműködésére számíthassunk.
Nézzük meg, elviselik-e a legnagyobb energiafogyasztók, hogy egységnyi fogyasztásukért az összfogyasztásuk növekedésével egyre többet fizessenek, és ezzel ösztönözve legyenek arra, hogy korlátozzák a Föld élhetetlenné válását leghatékonyabban felgyorsító, mindeddig semmilyen felelősséget nem mutató tevékenységüket.

A döntéshozók azzal bizonyíthatnák nem csak elvártan felelős voltukat, hogy törvényben határoznának meg fogyasztásarányos energiatarifa arányokat, és egyúttal létrehozzák ezeknek új, elektronikus rendszeren keresztül történő alkalmazását.
Indokoltan felvethető például, hogy az idős, egyébként mozogni, különösen cipekedni nehezen képes emberek, akik az általában legszerényebb autójukat is főként heti bevásárlásuk elintézésére és az egészségügyi ellátóhelyek elérésére használják, humanitárius indokokból ezt egy bizonyos reális üzemanyagfogyasztásig kedvezőbb költségek mellett tehessék meg. Annál is inkább, mivel éppen az ő autóhasználatuk okozza a legjelentéktelenebb környezeti és klímakárokat.
Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége keretében hosszabb ideje konkrét elképzelések is felmerültek arról, hogyan kellene végre hatékonyan érvényesíteni a szennyező fizet elvet.

Persze csak, ha a fennmaradás jogát az előzményekben ártatlan gyermekeinktől, unokáinktól sem irigyeljük!

Pós Péter elnök
     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.