OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2022. január 9., vasárnap 13:07

A Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2022. január 9., vasárnap (OS) - A Magyarhoni Zsidó Imaegylet növekvő aggodalommal tapasztalja, hogy a szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás alapvető jogát az utóbbi időben, politikai okokból, többen korlátozni kívánják.

    Ennek legutóbbi riasztó példája, hogy megtámadtak egy újságírót, név szerint Veszprémy László Bernátot, aki rámutatott az antiszemita és szélsőséges személyek tűrhetetlen megnyilvánulásaira, növekvő aktivitásukra.

Nagyon aggasztónak tartjuk, hogy az erről cikket író, a holokauszt kutatásában jártas kutató-újságírót személyesen is súlyos fenyegetések érték, mivel Veszprémy László Bernát a sajtószabadság jogát gyakorolva írta meg a véleményét!

A zsidó világban nagy visszhangot kiváltott cikke objektíven, a tényeknek megfelelően elemezte a magyarországi politikai helyzetet, azt hogy sokan relativizálni próbálják a választásra készülő politikai pártok és vezetőik környezetében feltűnő antiszemita és szélsőséges személyek megnyilvánulásait.

Veszélyesnek tartjuk azokat  a nyilatkozatokat, melyek szerint az "ÖRDÖGGEL IS " összefognának a fent említett politikai erők céljaik érdekében olyanokkal is hajlandók együttműködni akik szélsőségesen fenyegetnek, gyűlöletet szítanak.

A magyarországi zsidóság keserű tapasztalataiból jól tudja, hova vezet a gyűlöletbeszéd: Ezért visszautasítjuk azt, hogy népcsoportokat és társadalmi rétegeket negatívan  minősítsenek, egymás ellen uszítsanak mindenkit.

     Kiadó: Magyarhoni Zsidó Imaegylet Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.